Безкоштовний контакт-центр
Записатися на прийом

Зубний порошок або паста: чому віддати перевагу?

Догляд за порожниною рота із застосуванням спеціальних гігієнічних засобів людина почала практикувати досить давно. Відомо, що ще в Давньому Римі для чищення зубів люди використовували зубний порошок – речовина, що забезпечує більш високий ефект від чищення і робить процедуру гігієни ротової порожнини відмінним засобом для забезпечення здоров’я зубів і ясен, свіжості дихання і красивою білосніжної усмішки.

Згодом на зміну порошку прийшли сучасні зубні пасти. Дуже швидко вони витіснили свого основного конкурента з ринку і про порошок для чищення зубів стали забувати. Зустріти таку продукцію в магазинах стало справжньою удачею. Що стало причиною такого різкого падіння попиту – вдалий маркетинг виробників паст або відмінні властивості продукту – точно невідомо. Сьогодні порошок повертається в ужиток і може скласти гідну конкуренцію зубних паст. Виробники переглянули його склад, наситили корисними добавками, зробили максимально ефективним, зручним у застосуванні і безпечним. Так що ж краще – зубний порошок чи зубна паста? Спробуємо розібратися.

Чим краще чистити зуби: порошком або пастою (абразивність засобів)

Чим зубний порошок краще пасти? Одна з причин відмови від використання зубного порошку – наявність в його складі абразивних частинок. Саме вони забезпечують швидке досягнення отбеливающего ефекту, зчищаючи з емалі все зайве і поліруючи її. Вже після 1-2 чисток результат буде помітний візуально. Отримати такий же ефект від пасти досить складно – її кремова або гелева консистенція не дозволяє також швидко і ефективно відбілити зуби. Але при цьому, відбілюючі властивості зубної пасти не завдають шкоди зубам, а ось інтенсивне і часте застосування порошку може стати причиною пошкодження емалі і появи мікротріщин, що тягнуть за собою розвиток карієсу і високу чутливість. Якщо вже так сталося, рекомендуємо звернутися до клініки Moms. Людям з тонкою емаллю не варто часто використовувати порошок для чищення зубів.

Лікувальні властивості: чим зубна паста відрізняється від порошку

Сучасні зубні пасти призначені не тільки для гігієни. Завдяки наявності в складі рослинних екстрактів, ефірних масел, вітамінів, мінералів такі кошти надають цілющу дію на порожнину рота. Консистенція порошку не дає виробникам наповнити його таким же комплексів добавок, що знижує лікувальні властивості розсипчастого кошти. Зубний порошок допоможе швидко забезпечити чистоту зубів, адже його гранули ефективно усувають сприятливу для розвитку бактерій середовище. Але впоратися з хворобами ясен або слизової такий продукт не допоможе.

Безпека продукції

Який з продуктів більш безпечний? Відсутність в зубній пасті летючих складових робить її єдино можливим рішенням для застосування дітьми. Використовуючи порошок дитина може випадково вдихнути засіб, що призведе до травми дихальних шляхів або алергії. Вдихнути пасту буде набагато складніше.

До того ж, застосовувати зубний порошок можна лише кілька разів в тиждень. На відміну від нього, пастою можна користуватися двічі в день без шкоди для емалі.

Зручність застосування і упаковка

Як правило, зубний порошок поміщають в баночку з кришкою. Для того щоб набрати засіб на щітку, її доведеться опустити в порошок, що не дуже гігієнічно. Зубний порошок незручно брати в поїздки, їм складно користуватися поза домом. Паста ж має зручний дозатор і не викликає проблем з нанесенням на щітку і використанням в будь-яких обставинах. Якщо вам важливий комфорт – експериментувати з порошком не варто.

Чому ж зубний порошок краще зубної пасти? Цей вид засобів для гігієни порожнини рота більш ефективний при необхідності екстреного відбілювання зубів. Якщо вам необхідно швидко привести емаль в красивий вид, видалити жовті плями із зубів, сліди кави, чаю, нікотину, зубний порошок впорається із завданням найкраще. У всіх інших випадках набагато зручніше і безпечніше користуватися пастою.

Написати коментар